divendres, 4 de juny del 2010

Go ahead, make my day

És a dir, a veure si ho he entès bé: un grup presumptament secret (presumptament, perquè en realitat el que és secret són les decisions que prenen), de la gent més rica i més poderosa (quina redundància!) del planeta, va i es reuneixen a Sitges a xerrar i tal. Mira que bé. És bonic, això, trobar-se amb els col·legues i parlar de les nostres coses, ho dic per experiència. D'acord. Resulta que es munta un dispositiu de seguretat de l'hòstia santa, fet de policies (és a dir, funcionaris) que paguem tots els pringaos. Policies que el mes que ve cobraran de mitjana un 5% menys en la nòmina. Molt bé. I va i resulta que en aquest club, o lògia maçònica de ricatxos i quefassos, o xaranga de fills d'una resacsà de putes, hi ha la dona del Borbó i el recent Premi Nobel de la Pau (Suècia ja no és el que era, sembla que van en picat cap a l'estupidesa global, el més globalitzat que hi ha al món). I encara es dóna el cas curiós, mira tu si la cosa és graciosa, que els presidents dels EUA solen entrar en el cotolengo aquest un any abans de ser votats fins a la presidència. Bé, no negaré que fa pudor de no sé gaire bé què, però vaja, no siguem malpensats. Doncs el cas és que aquesta alegre colla es reuneixen a fer una pluja (daurada) d'idees per veure de quina manera poden allargar la crisi financera uns anys més. I el govern de l'estat espanyol, en mans de Zapatitos y sus señoritas, no fa res per a impedir-ho. Ho he entès bé?

A veure si ho he entès bé això altre, també. Resulta que ens fan unes retallades i sablejades que tomben el basto, als funcionaris, als aturats, als paralítics, als ancians, a tot cristo que poden. Molt bé. Va l'alcaldessa (o el que siga) de València, la mateixa mamífera que l'altre dia es va posar a insultar Zapatitos perquè l'obliga a baixar-se el sou, diu que "a partir de l'any que ve no s'invertirà en cap barri de la ciutat". I diu això un dia després que ens assabentem que la Cheneralitá una vegada més es farà càrrec de les despeses d'organització de la Fórmula 1, en total 566.000 "neuros", ni més ni menys. Ho he entès bé?

I aleshores per què la gent no cala foc al Parlament, a les delegacions del govern, a l'Ajuntament, a la Cheneralità, als bancs, a la monarquia i a la mare que ho va parir tot? Per què no comença ningú a fotre tirs com el paio aquell taxista anglès? Per què no els donem el que realment es mereixen? I per què en comptes d'armar-la ben grossa la gent comença a pensar que la solució és votar Rajuá i companyia massivament?

Deu ser que no ho he entès bé. Per això estic tan fastiguejat i m'entren ganes de fer una barbaritat. Però quina barbaritat podem fer els pringaos? No, no m'abelleix fer d'estoic. M'abelleix alguna cosa amb més cafeïna, però m'hauré d'aguantar.

6 comentaris:

Enric ha dit...

La reflexió que has fet m´obliga a eixir momentàniament de les catacumbes opositorils (ja queda poc!) perquè aquest és un tema que fa ja molt de temps que em preocupa. En la web d´ATTAC hi ha un vídeo d´Arcadi Oliveres sobre el club Bildelberg molt interessant. Com explicar, no sé com dir-ho, l´apatia, el conformisme, l´estupidesa, el cretinisme... de la major part de la societat davant el que està passant? Podríem emprar ací la categoria de "ment captiva": l´hegemonia de la ideologia neoliberal és tan brutal que el personal no és capaç d´adoptar una actitud crítica i de vislumbrar alternatives. Allò que em preocupa és què més hem de veure perquè la gent obriga els ulls. Guerres, pobresa extrema, conflictes socials violents, degradació extrema del medi ambient, populisme, neofeixisme... Ahir vaig veure en un canal de TV3 una entrevista a Alan Touraine on deia que calia pensar en les pitjors possibilitats per tal de donar respostes contundents al que està passant. No sé açò com acabarà tot açò.

Guillem Calaforra ha dit...

La meua hipòtesi és que no acabarà, ni bé ni malament, sinó que continuarà degradant-se tot fins que arribe l'extinció de l'espècie. I això pot tardar milers d'anys.
Respecte de la resposta que caldria donar a això, no tinc resposta. Les revolucions ja ens han demostrat on ens porten. El conformisme també. La socialdemocràcia postmoderna senzillament gestiona els interessos de la Gran Màquina. La gent hi actua de còmplice perquè en comparteix els objectius finals, i ha arribat a un punt de putrefacció moral en què no sols ho admet tot, sinó que sobretot no té intenció de buscar alternatives de cap mena.
L'única sortida que veig és estrictament personal.

Guillem Calaforra ha dit...

Ah, i pel que fa al concepte de "ment captiva", ara tendisc a pensar cada vegada més que es tracta d'una idea massa benèvola per a entendre realment el que passa. La meua idea és que els comportaments decents són, han sigut i seran sempre en la història l'excepció. La norma sembla ser la pura zoologia, el cervell rèptil. Però vaja, és una hipòtesi sense importància, i destriar si és correcta o no tampoc no ens ajudarà a canviar res.

Melusina ha dit...

Ací teniu a la Rita fent les declaracions que comenta el nostre K.:

http://www.youtube.com/watch?v=ibligfVL0Dw

Cap de fibló ha dit...

I per què no un parell d'hòsties ben pegades, per exemple? Vull dir, que entre l'assalt al "Palasio d'invien-no" (17 anys ja sense el gran IVÀ) i quedar-se a casa fent-se palles (de tota mena), hi ha un fum de coses per fer... Amb un bon advocat no et cauen més de 6 mesos per calbot.

Anònim ha dit...

Bé, si es tracta de vídeos de la Rita, jo potser em quedaria amb aquest:

http://www.youtube.com/watch?v=ZK_fzDaq2Ms&NR=1&feature=fvwp