dijous, 15 de novembre del 2007

Fer de la necessitat virtut

¡Queda inaugurado este salto de agua! El Patio Virtual ja existia abans, xiquets, i és una part molt respectable dels meus güeps (http://www.valencia.edu/calaforr). De fet, com s'explica allí mateix, El Patio és (a banda d'un baret real como la vida mim-ma) un àmbit epicurintel·lectual de reflexió civilitzada i d'amistat des de temps ben antics. La idea del Patio Virtual era superar la nostra dispersió geogràfica i ampliar la nostra base humana. Però l'anèmia general del personal no ha donat per a gaires alegries. Els textos presentats allà havien d'activar una llista de correu privada que cadascun dels participants havia de tenir en el seu ordinador, i que havia de servir com a eina per als debats i trifulgues. La cosa no ha funcionat, i els ja antics Güeps del Barbut només fan (que no és poc) la funció de magatzem de textos ja acabats i polits. A veure si amb aquest afegit més mogudet els col·legues s'animen a superar la fossilització. "Ho faig perquè no pugues dir que no ho has intentat" (Kafka). Doncs això.

2 comentaris:

Exemplator ha dit...

Faig només un comentari per felicitar-te la bona pensada! Jo també crec que la carn vol carn i no hi ha res millor que la materialitat de l'ànima... en forma de llibre físic o de company de conversa acervesada. Però la realitat és que això es fa com més va més difícil i trobar substitutoris virtuals és, certament, una virtut. A veure si hi ha sort i, aquesta volta, la cosa qualla amb més facilitat!

Una abraçada a tu i als altres!

Josep-A.

Guillem Calaforra ha dit...

Correcte: la carn vol carn, la sang vol cervesa, i el text vol comentari, tota la vida ha sigut així... Però, caram, la vida ens ho posa difícil i hem de fer com les rates: aprofitar les escletxes del mur per a sortir-ne, sobreviure... També com a grup, o com a comunitat de veïns.
Bé, desitgem-nos sort.